Zoekmachineoptimalisatie is geen eenmalig project, maar een langdurig proces. De technieken en strategieën die vandaag werken, werken mogelijk niet noodzakelijkerwijs morgen en daarom moet men up-to-date zijn als het gaat om SEO.
Wanneer uw website niet correct is geoptimaliseerd, loopt u zoekverkeer mis en loopt u het risico nieuwe klanten te verliezen. Onthoud dat fouten iedereen overkomen. Veel sites, van kleine lokale bedrijven tot grote bedrijven, maken fouten. Het uiteindelijke doel van ons onderzoek is om de grootste SEO-fouten te delen om ze in de toekomst te vermijden.
Resultaten van de studie
In het afgelopen kwartaal hebben Sitechecker-gebruikers 52K audits uitgevoerd met behulp van de Sitechecker audit tool en 6M pagina’s gecontroleerd . We hebben deze informatie onderzocht en de meest bekende SEO fouten op de geanalyseerde websites geïntroduceerd.
Sitechecker website score bestaat uit 60 SEO-checks die waardevol zijn voor website promotie. Het wordt berekend op basis van de fouten verdeeld in blokken: kritiek, waarschuwingen en kennisgevingen. Hoe meer kritische fouten je hebt, hoe lager de prestatiescore.
Ten eerste hebben we alle bestudeerde websites in 4 groepen onderverdeeld op basis van de score van de Sitechecker-website. Dit is ons interne tarief, gebaseerd op de combinatie van schatting van kritieke fouten, waarschuwingen, kennisgevingen en resultaten van Google Page Speed. Zoals u in het diagram kunt zien, hadden de meeste sites ( 53% ) een website score van 50 tot 90 en slechts 5% van de geanalyseerde websites – meer dan 90 . Er is geen beter moment om uw web strategie te bekijken dan nu, uw website te controleren op bovengenoemde fouten, deze op te lossen of te voorkomen en bovenaan Google te staan.
Uit onze studie bleek dat de meest populaire kritieke fout Tittle, H1 of Beschrijving mist. Je zou een hoog gerangschikte pagina kunnen bereiken door grote inspanningen te leveren om de site te optimaliseren, maar als de metatags ontbreken, zouden zoekmachines deze automatisch aanvullen, maar dit is een schot in de roos, waarbij de laatste vaker voorkomt.
We hebben besloten om ons niet alleen te concentreren op veelgemaakte fouten, maar om zoveel mogelijk informatie te verstrekken. Hieronder ziet u dus statistieken over 20M fouten, verdeeld in drie grote groepen:
- Technische fouten
- On-page SEO-fouten
- Crawlability fouten
Technische fouten
Deze fouten leiden tot een hoog bouncepercentage. Het goede nieuws is echter dat ze allemaal kunnen worden vermeden. Laten we die fouten eens bekijken en voorkomen dat u die maakt.
4xx-fouten betekenen dat er aan de clientzijde iets mis is gegaan, terwijl 5xx-fouten duiden op een probleem met de server. Websitebezoekers en webcrawler bots gaan hetzelfde verloren en uw verbindingswaarde zal nergens snel verdwijnen. Als bots een website niet crawlen, kan deze niet worden geïndexeerd en wordt deze niet weergegeven in de resultaten van zoekmachines. U moet dus deze HTTP-statuscodes controleren en deze laten repareren zodra u ze hebt gevonden.
Fouten met canonieke tags hebben een grote impact op het uiterlijk van een website in zoekresultaten. Als er meerdere pagina’s met dubbele inhoud op uw site zijn, zullen crawlers niet beseffen welke pagina ze in hun index moeten vermelden. Het gebruik van rel = “canonical” helpt de bot de voorkeursversie van de pagina te begrijpen en dubbele problemen te voorkomen.
Alleen al het oplossen van al deze technische problemen zal de positie van uw website verbeteren en bezoekers een goede gebruikerservaring bieden.
Controleer direct de SEO-score van uw website Start website audit en ontdek welke pagina's moeten worden verbeterd, los SEO-fouten op en genereer meer verkeer
On-page SEO-fouten
De inhoud van metatags beschrijft in het algemeen gegevens over de HTML-pagina die in de regel niet kunnen worden weergegeven door andere HTML tags. Ze ‘leggen’ de pagina uit, zodat een browser deze kan begrijpen en zoekmachines kan vertellen hoe ze deze aan bezoekers kunnen weergeven.
Laten we meer over deze tags lezen:
Titeltag is de eerste indruk die veel mensen van uw pagina hebben. Het verschijnt in het hoofdblok van de resultatenpagina’s van zoekmachines, webbrowsers en sociale netwerken.
H1 wordt gebruikt voor de titel van een pagina of bericht. De combinatie van relevante zoekwoorden bovenaan de pagina en de aanwezigheid van gewenste informatie op deze plaats maakt de H1-tag zo belangrijk voor de gebruikerservaring.
Metabeschrijving vat de inhoud van de pagina samen. Zoekmachines gebruiken het vaak voor het fragment in SERP. U kunt uw beschrijvingen ook maken om oproepen tot actie te zijn, dus begin erover na te denken als een conversiefactor.
Zoals uit het onderzoek blijkt, moet je eerst de titellengte en dubbele metatags controleren. Zorg ervoor dat de metatags op uw website uniek zijn voor elke pagina en probeer ze zo aantrekkelijk mogelijk te maken.
Het grootste probleem met betrekking tot het HTTPS-certificaat is de verwijzing van HTTPS naar HTTP-websites. Links naar oude HTTP-pagina’s kunnen een onveilige uitwisseling tussen clients en een server veroorzaken, dus zorg ervoor dat al uw links worden bijgewerkt.
Interne links worden over het algemeen gebruikt in de hoofdnavigatie en leiden van de ene pagina op een domein naar een andere pagina op hetzelfde domein. Ze worden vaak gebruikt in de hoofdnavigatie. Zorg ervoor dat interne links effectief en betrouwbaar worden gebruikt voor de trefwoorden die de inhoud van de gelinkte pagina definiëren en waarvoor u moet rangschikken.
Externe links zijn erg belangrijk voor een goede ranking staat buiten kijf, maar bij SEO gaat kwaliteit voor kwantiteit. Eén link van een reguliere blog kan je ranglijst van meer dan honderden of zelfs een groot aantal links van lage kwaliteit helpen.
Crawlability fouten
Als u crawlproblemen negeert vanuit een technisch SEO-perspectief, heeft uw pagina geen kans om de SERP te halen.
De meest voorkomende zijn omleidingsketens en 3xx andere omleidingen. Het laagste aandeel werd gevonden in de problemen met meta nofollow, canoniek van HTTPS naar HTTP en vice versa.
Omleidingsketen vindt plaats wanneer er meer dan één omleiding is tussen de initiële URL en de bestemmings-URL. Te veel omleidingen kunnen ertoe leiden dat de crawlende bot zelfs de pagina opgeeft.
3xx-omleidingen zijn transcendent 301 of 302, maar er zijn ook minder bekende.
De 303-statuscode is qua betekenis identiek aan “ergens anders zien” / “zie anders”. Het is bij voorkeur een melding dan een echte omleiding. Het vertelt de applicatie om via een andere link naar het juiste antwoord te zoeken.
Het belang van de 304-status is “niet gewijzigd” – een teken van de server dat de pagina niet is gewijzigd sinds deze voor het laatst is geopend of in de cache is opgeslagen. Het ziet er daarom ook niet uit als een echte omleiding.
Zoals eerder vermeld, zijn 303 en 304 vrij ongebruikelijk. Tegelijkertijd kunnen 305-308-omleidingen bijzonder impopulair zijn.
Meta nofollow- pagina’s zijn alle URL’s die worden geblokkeerd door nofollow-tag. Het vertelt zoekmachines om de links op uw pagina niet te crawlen. Als je wilt dat de links op deze pagina worden gevolgd, controleer dan de broncode van je pagina en verander in “volgen”, of verwijder dat element gewoon.
Veel website-eigenaren vertrekken na het verplaatsen van hun sites naar HTTPS vaak, de oorspronkelijke versie van hun site – de canonieke versie – is de oude HTTP-versie. U wijst Google zelfs dat de HTTP-versie de echte is die in de index zou moeten staan. De bot is in de war over canoniek van HTTP tot HTTPS en verspilt crawlbudget om uw website opnieuw te scannen. Aan de andere kant kan het hebben van zowel de HTTPS- als HTTP-versie live leiden tot linkverdunning. Wanneer gebruikers beide siteversies tegenkomen, respectievelijk delen en ernaar linken, zorgt dit ervoor dat de equity van de externe link wordt opgesplitst in twee URL’s in plaats van één. De vergelijkbare situatie doet zich voor bij het gebruik van canoniek van HTTPS naar HTTP . Zorg ervoor dat u niet meerdere versies van webpagina’s heeft.
Conclusie
De onderstaande infographic belicht de meest voorkomende SEO-fouten die u ten koste van alles moet vermijden.
De problemen met de volgende blokken zijn niet alleen van invloed op de betrokkenheid van gebruikers, maar schaden ook de geloofwaardigheid en positie van uw site:
- koppelingen
- Meta-tags
- omleidingen
- indexeren
- andere fouten (Open Graph Tags onvolledig, URL is te lang, HTTPS-certificaat)
Een goed geoptimaliseerde website is de sleutel tot het succes van een bedrijfssite. Momenteel begrijp je wat de meest populaire SEO-fouten zijn die website-eigenaren maken, je bevindt je in een superieure situatie om ze te overwinnen. Dus laten we deze SEO-fouten onmiddellijk oplossen om uw site gebruiks- en web index vriendelijk te maken en de algemene prestaties en bruikbaarheid te verbeteren.
Kopieer deze infographics en plak deze in jouw site: